Egyszerűen elkészíthető ételek, szezonális alapanyagokból. A 108 Életmódközpont által szervezett indiai főzőkurzus bevezet minket az indiai konyha rejtelmeibe. A hét alkalmas kurzusból mi az utolsó részhez csatlakoztunk, ahol vegán indiai ételekkel ismerkedtünk meg.
A helyszín egy polgári lakás egyik szobája, a Szent István körüt 6. szám alatt. Leültünk, és nemsokéra megérkezett a tanfolyam vezetője is, Hémangi. Megkérdezte, hogy miért jöttünk el a tanfolyamra, majd kiosztott nekünk egy tájékoztató füzetet is, amiben a napi menü és számos, fontos információ volt összegyűjtve.
Kilencen voltunk a tanfolyamon, így a családias légkör adott volt. Előre be volt készítve a főzéshez szükséges összes hozzávaló és kellék is.

Némi elméleti alapozás és a menü átbeszélése után neki is láttunk az ételek előkészítésének. Megpucoltuk és felszeltük a zökdségeket, beáztattuk az aszalt gyümölcsöket, és első lépésben elkezdtük gyúrni a kenyértésztát (mivel azt pihentetnünk kellett fél órán át). Szép sorban haladtunk az ételek elkészítésével, Hémangi utasításával mindenki kivette a részét a feladatokból. Közben sokat mesélt az indiai konyhakúltúráról, és minden kérdésünkre készségesen válaszolt.

Készül a bathura...

Itt már porciózzuk az elkészült finomságokat.

Kevesebb, mint 4 óra alatt egy nagyon különleges, egészséges, és nem mellesleg finom vacsorát hoztunk össze.
A menü 6 fogásból állt:
- Vöröslencse dal: ez egy vöröslengye alapú krémleves
- Alu gobi: krumplis, karfiolos ragu
- Bathura: lepénykenyér
- Bengáli paradicsom csatni: sűrű, édes-csípős paradicsomszósz
- Káposzta bhaji: csicseriborsó lisztben kisütött káposzta
- Gyümölcs laddu: aszalt gyümölcsös, magvas golyócska
A kurzus ára 13.000 Ft, ami először soknak tűnhet, de ha valóban érdekel, hogyan tudsz egyszerű és gyors receptek alapján, szezonális alapanyagokból autentikus indiai ételeket készíteni, akkor mindenképp megéri részt venni a tanfolyamon. Az egész lebonyolítás elég profi volt, barátságos volt mindenki, mi nagyon jól éreztük magunkat.